Тваринництво

Три способи вирощування цесарок на м'ясо

Три способи вирощування цесарок на м'ясо

Цесарят можна вирощувати на м’ясо трьома способами: безвигульним у пташнику на підстилці, вільно-вигульним із пасовищами та в кліткових батареях.

За вирощування цесарят на підлозі пташник розділяють на секції місткістю не більше ніж по 2 тис. цесарят у кожній.

Перегородки роблять на всю висоту пташника, щоб птиця не перелітала з секції в секцію.

Пташники можуть також обладнуватися сідалами, в розрахунку не менше як 16 см/гол. Сідала встановлюють на висоті не меншій ніж 1,5 м від рівня підлоги.

У приміщенні не повинно бути дротів, що звисають, труб тощо, на які б могли сідати цесарки.

Оскільки цесарки відрізняються значною цікавістю, будь-які гострі кути й тіснини в пташнику треба усувати, бо вони можуть виявитися місцем загибелі значної кількості птиці.

З цієї ж причини кути між стінами та перегородками доцільно робити скошеними або заокругленими.

За вільно-вигульного вирощування поблизу пташника має бути вигул, вкритий трав’янистою рослинністю (мінімум 4 м/гол.) та тіньовим навісом, площею не меншою, ніж половина площі пташника.

Висота огородження вигулу має становити не менше ніж 2 м. Допускаються на вигулі окремі кущі та дерева, однак на відстані від огородження.

На місці вигулу цесарок не повинно бути брудних калюж.

За вирощування цесарят у кліткових батареях перед посадкою птиці зазори в дверцятах і кормові щілини зменшують до мінімальної величини. Ретельно перевіряють усі огородження кліток щодо наявності отворів, через які цесарята можуть вилізти за межі кліток.

На підніжні решітки кліток настилають 3-5 шарів паперу. Протягом перших 3-5 днів вирощування забруднений папір знімають шар за шаром.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!