Овочі-Ягоди-Сад

Як обрати найкращі ґрунти для черешневого саду

Як обрати найкращі ґрунти для черешневого саду

Черешня найкраще вдається на бурих лісових ґрунтах. Придатні також дерново-підзолисті ґрунти з високим вмістом гумусу та збалансованим водним режимом, а також лесивовані ґрунти, утворені з легких глин, пилових часток та лесів.

Ґрунт під черешневим садом повинен легко нагріватися, бути проникним для повітря і води, але водночас придатним для утримання у ґрунтово-поглинальному комплексі води і мінерального живлення.

Особливо добрих ґрунтів вимагають дерева, що ростуть на карликових підщепах.

Черешню не слід вирощувати на ділянках, де перед цим протягом кількох років вирощували культури, уразливі до ветицильозу (суницю, малину, огірки, томати, картоплю, культури з родини хрестоцвітих), або на ділянках після бобових та на невдобах з огляду на їх можливу заселеність хробаками.

Черешня також дуже вразлива до реплантаційної хвороби, тому її сади не можна закладати на втомлених ґрунтах, а у разі слаборослих підщеп слід уникати ділянок після садів вишні і черешні.

Перед садінням дерев ділянку треба звільнити від бур’янів та внести добрива. Черешня вразлива до залишків гербіцидів, і тому між внесенням гербіцидів на основі гліфосату й садінням дерев повинно минути не менше, ніж 3-4 тижні, а за використання інших сполук – 5-6 тижнів.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!