Жито містить удвічі більше фруктанів, ніж інші злакові
Жито в годівлі свиней має низку переваг як з економічного боку, так і з боку формування їхнього імунітету. Це є альтернативою для зменшення використання кормових антибіотиків у свинарстві, до того ж з’являється можливість отримати всі переваги використання здорового відгодівельного стада.
Згідно з результатами досліджень, рівень фруктанів, а, відповідно, й арабіноксиланів у житі вдвічі вищий, ніж в інших злакових. Своєю чергою це свідчить про кращий розвиток біфідобактерій, а отже й імунітету свиней, яким згодовують раціони з додаванням жита.
Єдиною пересторогою додавання жита в годівлі може бути вміст алкінрезорцинів. Вони надають житу гіркуватий смак, що знижує споживання корму і, як наслідок, – приростів живої маси.
Єдиним варіантом для уникнення цієї проблеми є використання саме гібридного жита в годівлі свиней, де вміст алкінрезорцинів зменшено до рівня ячменю чи пшениці.
Додати коментар