Виробництво персика в Україні збережеться на рівні 20 тис. тонн на рік
В Україні очікується збереження обсягів виробництва персика на рівні 20 тис. тонн на рік, прогнозують в асоціації «Укрсадпром».
Пояснюється це тим, що вітчизняні садівники дуже рідко закладають нові сади цієї культури.
Сьогодні площі персикових насаджень в усіх категоріях господарств сягають 3,5 тис. га, а загальне виробництво плодів – 18 тис. тонн.
При цьому, за даними статистики, понад 70% урожаю збирають у господарствах населення.
Персик не є в Україні основною плодовою культурою, його вирощування зосереджено переважно у південних регіонах. У товарній структурі виробництва кісточкових плодів у 2017 році на персик припадало менше ніж 4%.
Потреби українського внутрішнього ринку персика все більше задовольнятимуться імпортом, переважно з Греції, адже її ціни відчутно вигідніші порівняно з іспанськими.
Додати коментар