Черкаська компанія планує збільшити виробництво грибів ерінги
Вирощувати гриби ерінги доцільно, тільки якщо орієнтуватися на повний цикл виробництва. Це стверджує Кирило Вітряков, власник компанії «Естетік Фудс» (Черкаси) – єдиної, що промислово вирощує ерінги в Україні, пише УМДІС.
Його підприємство охоплює повний цикл виробництва ерінги: від виробництва міцелію в пробірці до упакованого гриба. Міцелій тут також роблять самостійно, для чого обладнана лабораторія.
Специфіка вирощування ерінги вельми відрізняється від виробництва як печериць, так і гливи. Основна відмінність – стерильність технології вирощування. Субстрат стерилізують в автоклаві.
«Якщо мішок субстрату 1,1 кг, гарний вихід – 450 г, – каже Кирило Вітряков. – Буває і 300 г».
Ерінги компанія реалізує до кількох торговельних мереж, ресторанів, маленькі гриби – на місцевий ринок.
Наступного року бізнесмен планує збільшити обсяг виробництва до 1 тонни на день. Зараз купує і встановлює обладнання для механізації, облаштовує камери.
«Якщо припустити, що у мене обсягу (виробництва. – Ред.) вистачає задовольнити попит не тільки мереж, але й місцевих точок продажів, вся Україна на сьогодні, гадаю, зможе за день перемолоти тонни дві елінги», – зазначив Кирило Вітряков.
Додати коментар