Агромаркет

Підвищення мит на імпорт аміачної селітри з РФ призведе до подорожчання азотних добрив, – думка

Підвищення мит на імпорт аміачної селітри з РФ призведе до подорожчання азотних добрив, – думка

Рішення Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі щодо підвищення антидемпінгових мит на імпорт в Україну аміачної селітри з РФ до 42,96% не має нічого спільного із захистом національних інтересів та вчергове призведе до подорожчання азотних добрив на внутрішньому ринку.

Про це заявили у Всеукраїнській аграрній раді (ВАР).

Вітчизняні аграрії зазнають багатомільярдних втрат, а група Ostchem зможе фактично за їх рахунок погасити борг у розмірі $1 млрд російському Газпромбанку, переконані у ВАР.

Група Ostchem використовує в якості сировини для виробництва добрив російський природний газ або аміак.

«З огляду на нинішній рівень цін на внутрішньому ринку група Ostchem або вже працює більш ніж рентабельно та не потребує додаткового захисту, або через неефективність виробництва витрачає на російську сировину стільки ж чи навіть більше, ніж ціна російських добрив на міжнародному ринку», – зазначив заступник голови ВАР Михайло Соколов.

Таким чином, посилення заходів, спрямованих проти імпорту добрив, і підвищення цін на них призведе до того, що Україна платитиме за російський природний газ, нехай і реекспортований з ЄС, або за вже готовий російський аміак стільки чи навіть більше, ніж за російські добрива, підкреслили у ВАР.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!