«Хопштайнер Україна» готовий вийти зі своїм хмелем на ринок крафтового пива
ТОВ «Хопштайнер Україна» (Житомирська область), яке займається вирощуванням та переробкою хмелю, готове вийти зі своїм хмелем на ринок крафтового пива.
Про це в інтерв’ю журналу The Ukrainian Farmer заявив директор компанії Микола Михайлов.
«Одна з тенденцій на українському ринку пивоваріння – виникнення та поширення крафтових пивоварень, які потребують сировини найвищої якості, – зазначив він. – Скажу без вагань: ми готові вийти зі своїм хмелем на крафтовий ринок».
За словами Миколи Михайлова, його компанія вирощує хміль згідно з європейськими стандартами. Крім того, минулого року підприємство отримало міжнародний сертифікат ІSО 22000 HACCP.
«Сьогодні культивуємо більше десятка сортів хмелю, – розповів він. – Українські сорти розводимо у господарствах-партнерах, імпортні завозимо з німецького розплідника».
Чим більше у господарстві культивується сортів хмелю, тим імовірніше зміцнити свої позиції на ринку, зазначив директор «Хопштайнер Україна».
«Ми уважно стежимо за попитом, отож оновлення хмільників триває постійно, – зазначив він. – Наприклад, минулого року посадили американський сорт Каскад, який надає пиву фруктових ноток і є дуже популярним як у крафтових, так і у великих пивоварнях. Висадили й американський сорт Чінук, який має неповторний аромат, котрого бракує в українських сортах. Із вітчизняних сортів найбільшою популярністю користуються Заграва, Слов’янка, Клон-18, Гайдамацький».
Додати коментар