Овочі-Ягоди-Сад

Як виростити патисони розсадним способом

Як виростити патисони розсадним способом

Розсадний спосіб дозволяє отримувати врожай патисонів на 2-3 тижні раніше, ніж посівний.

Для вирощування розсади використовують весняні розсадно-овочеві теплиці. Розсаду патисонів вирощують у поліетиленових горщечках діаметром 10-12 см та висотою 10 см.

Відкаліброване насіння в горщечки висівають пророслим по 2 шт. Пророщування проводять за 2-3 доби до посіву.

Дату посіву слід розраховувати так, щоб на час висаджування розсади її вік становив 20-25 діб, при цьому для одержання сходів потрібно в середньому пять діб.

До появи сходів температуру повітря в теплиці, де вирощують розсаду, підтримують на рівні 28-30 °С, після появи сходів на 3-4 дні її зменшують до 16-18 °С.

У подальшому температуру в теплиці підтримують на такому рівні: у сонячні дні – 25-30 °С, у похмурі – 20-22 °С, уночі – 16-18 °С. Відносну вологість повітря тримають на рівні 50-60%.

Після появи сходів у горщечках залишають по одній рослині. Поливають розсаду теплою водою (18-20 °С), не допускаючи перезволоження ґрунту.

Двічі розсаду підживлюють: у двотижневому віці та через тиждень. Підживлення проводять коров’яком, розведеним у воді в пропорції 1:8, з додаванням на 10 літрів 20-25 г суперфосфату або тільки мінеральним добривом із розрахунку на 10 л води по 10 г аміачної селітри та хлористого калію і 30 г суперфосфату.

За 7-10 днів до висаджування розсади її загартовують. Для цього провітрюють приміщення і знижують температуру на 3-5 °С, удень спочатку частково, а потім повністю знімають покриття з теплиці.

У цей період зменшують норми поливу або не поливають зовсім. За добу до висаджування розсади на постійне місце вирощування ґрунтову суміш у горщечках зволожують до повного насичення.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!