Овочі-Ягоди-Сад

Україна експортувала рекордний обсяг замороженої малини до Польщі

Україна експортувала рекордний обсяг замороженої малини до Польщі

З початку сезону-2017/18 Україні вдалося збільшити експорт замороженої малини в Польщу в 1,7 раза і відвантажити до цієї країни рекордний обсяг продукції.

Так, за червень-грудень 2017 року Польща закупила 5,7 тис. тонн української замороженої малини, тоді як за аналогічний період роком раніше вона імпортувала лише 3,3 тис. тонн.

Про це свідчать дані митної статистики.

Відзначимо, що в поточному сезоні Польща, як і раніше, очолює рейтинг основних експортних ринків збуту для української замороженої малини. З початку сезону-2017/18 на частку цієї країни припало близько 66% експорту.

Майже вся інша частина експорту також розподілена між країнами Європейського Союзу. При цьому Україні вдалося збільшити обсяги поставок замороженої малини до ЄС на 40%.

Разом за червень-грудень поточного сезону Україна відвантажила на зовнішні ринки 8,6 тис. тонн замороженої малини – на 34% більше, ніж за такий же період сезону-2016/17.

Досягти таких показників, за словами експертів, країні вдалося як за рахунок зростання власного виробництва, так і завдяки зниженню врожаю малини в більшості країн Євросоюзу.

АПК-Информ: овощи и фрукты

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!