Овочі-Ягоди-Сад

Які сорти яблук обрати для виготовлення сидру

Які сорти яблук обрати для виготовлення сидру

Для виготовлення сидру потрібен спеціальний набір сортів яблук. Його компонують згідно з хімічним складом плодів. Високоякісний сидр ‒ це купаж виноматеріалу з солодких, кислих і гірких сортів.

За останнє десятиріччя українські вчені розробили Національний стандарт України «Сидри. Загальні технічні умови», а також рекомендували сорти яблук для виробництва сидру. Серед них ‒ Антонівка звичайна, Антонівка кам’яничка, Аскольда, Боровинка, Грушовка Московська, Донешта, Едера, Прісцилла, Ренет Баумана, Ренет шампанський, Спартан, Теремок, Уманське зимове, Флоріна, Штрейфлінг.

Тип отриманого сидру залежатиме від того, які та в якій пропорції помологічні сорти яблуні поєднано в сировині для його виготовлення.

Для отримання шипучого сидру вміст цукру в суслі перед бродінням має бути 10%, для ігристого ‒ не менше за 8%.

Щоб підвищити кислотність сусла, до яблучного соку культурних сортів додають 10-20% соку дикорослих яблук або кребів (декоративні форми яблуні з плодами діаметром до 5 мм).

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!