Овочі-Ягоди-Сад

Як протистояти сірій гнилі на винограді

Як протистояти сірій гнилі на винограді

Сіра гниль відноситься до найбільш шкідливих для винограду хвороб. В умовах півдня України вона розвивається майже на всіх сортах винограду.

Малостійкими до сірої гнилі є сорти Аліготе, Мускат янтарний, Рислінг, Совіньйон зелений, Шардоне та Одеський сувенір. Сорти Бастардо магарачський та Мускат одеський позиціонуються як стійкі до хвороби, але сіра гниль на них теж розвивається.

Сіра гниль вражає ягоди протягом усього їх розвитку, але найінтенсивніше – у період накопичення цукрів. За останні 10 років епіфітотії сірої гнилі траплялися двічі.

Перший пік розвитку гнилі припадає на кінець серпня – початок вересня, другий стається у жовтні, якщо врожай дозріває на фоні значних опадів.

Для захисту виноградників від цієї хвороби у господарствах зазвичай застосовують або соло-фунгіциди на основі тіофанат-метилу, піриметанілу, фенгексаміду, ципродинілу або сумішку з ципродинілу та флудиоксонілу.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!