Овочі-Ягоди-Сад

Як вберегти врожай винограду від мілдью

Як вберегти врожай винограду від мілдью

Сприйнятливими до мілдью є 65% районованих на Одещині сортів, зокрема Шардоне, Каберне Совіньйон, Аліготе, Мерло, Совінйьон зелений, Ркацителі, Сапераві, Бастардо Магарачський, Сухолиманський білий, Рислінг, Ранній Магарачу, Одеський чорний.

Мілдью присутня на виноградниках постійно, але ягоди вражає не щороку. Інтенсивність хвороби та строки, в які вона розвивається, залежать від погодних умов.

У роки, коли вологи під час вегетації надміру, хвороба набуває епіфітотійного характеру і за найменшої помилки у захисті здатна знищити значну частину (50-100%) врожаю.

Не можна запізнюватись із першим обробітком проти хвороби. Великі проміжки між обприскуваннями є помилкою.

Загалом епіфітотії мілдью в Україні трапляються двічі-тричі на 10 років. Для подолання інфекції на виноградниках застосовують як соло-фунгіциди – на основі пропінебу, дитіанону, метираму, каптану, ціазофаміду, цимоксанілу, манкоцебу, сульфату міді, гідроксиду міді, так і сумішки: манкоцебу та металаксилу-М; манкоцебу та валіфеналу; манкоцебу та диметоату; диметоморфу та аметоктрадину; диметоморфу та фолпету; мандіпропаміду й оксихлориду міді.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!