Овочі-Ягоди-Сад

Ціни на фрукти не підвищуватимуть, аби зберегти обсяг продажів, ‒ експерт

Ціни на фрукти не підвищуватимуть, аби зберегти обсяг продажів, ‒ експерт

Цього року, незважаючи на значно менші врожаї фруктів і ягід, вітчизняні виробники, ймовірно, не допустять різкого підвищення цін, щоб не втратити споживача.

Таку думку висловив експерт аграрних ринків УКАБ Олександр Донченко.

Зазвичай підвищення цін на фрукти відбувалося, коли їхні запаси добігали кінця, розповів він. Проте цього року ціни почали зростати набагато раніше через паніку операторів ринку через кліматичні умови.

«Виробництво фруктів і ягід у Східній Європі спало. Український експорт до країн Європи так само буде спадати. Можна очікувати неприродного для цього сезону зростання цін», ‒ зазначив Олександр Донченко.

Але в Україні склалася цікава ситуація, зауважив він. «Здавалося б, ціни на фрукти та ягоди мають значно зрости через втрату частини врожаю. Проте український попит на продукцію дуже нервово реагує на підвищення цін, ‒ підкреслив експерт. ‒ Відповідно, аби зберегти продажі, ринок, швидше за все, не підніматиме значно ціни».

За інформацією Олександра Донченка, на ринку переробки фруктів і  ягід в Україні працює близько 100 компаній, які виготовляють близько 20 продуктів.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!