В Україні на 2% скоротилися площі під овочами борщового набору
У 2017 році вітчизняні господарства збільшили виробничі площі під картоплею та скоротили плантації під овочами борщового набору.
Про це пише «Інфо-Шувар» за посиланням на попередні дані Державної служби статистики.
Так, виробничі площі під картоплею порівняно з 2016 роком зросли майже на 1% ‒ до 1,32 млн га. Відбулося це лише за рахунок збільшення плантацій в населення на 3%, у комерційних проектах площі під картоплею в 2017 році скоротились одразу на 20% ‒ до 18,1 тис. га.
Подібна картина з овочевими плантаціями. Цього року виробнича площа під овочами борщового набору в Україні становить трохи більше 200 тис. га і це на 2% менше за минулорічний показник. При цьому комерційний сектор у 2017 році під вирощування овочів борщового набору виділив на 30% менше площ, тоді як населення розширило плантації на 1%.
Найбільше зменшення виробничих площ ‒ 2,5% ‒ зафіксовано по столовому буряку та моркві. Скорочення в комерційному секторі порівняно до минулого року становить 45% та 35% відповідно. У господарствах населення площі під морквою збільшилися на 1%, а по буряку майже не змінилися.
Площі під білоголовою капустою скоротилися на 2%. Комерційні плантації стали меншими на 26%, а населення посадило капусти приблизно стільки ж скільки, як і торік.
По цибулі загальна площа майже не змінилася, хоча в комерційному секторі вона стала меншою відразу на 25%, що цілком було компенсоване зростанням плантацій у населення на 4%.
Додати коментар