Агромаркет

Україна хоче відновити експорт пшениці до В’єтнаму до кінця цього року

Україна хоче відновити експорт пшениці до В’єтнаму до кінця цього року

В’єтнамський ринок є надзвичайно цікавим для українських виробників аграрної та харчової продукції, заявила заступник міністра аграрної політики та продовольства з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева після 14-го засідання Українсько-в’єтнамської міжурядової комісії.

За результатами восьми місяців 2017 року український агроекспорт до В’єтнаму склав $38,6 млн та збільшився майже на $20 млн порівняно з аналогічними періодом 2016 року. Ключовими позиціями експорту були зернові злаки, м’ясо та субпродукти, насіння олійних, вироби із зерна та інші.

Ольга Трофімцева також наголосила на важливості вирішення питання щодо відновлення експорту пшениці на в’єтнамський ринок до кінця поточного року.  

Тим часом наступного місяця в’єтнамська сторона направить до України експертів з фітосанітарних питань.

«Зважаючи на важливість для в’єтнамської сторони двосторонніх угод про співробітництво в галузях фітосанітарії, ветеринарії та безпечності продуктів харчування, ми з Держпродспоживслужбою взяли ці документи до розробки з тим, щоб вони були підписані між Україною та В’єтнамом найближчим часом»,- підкреслила Ольга Трофімцева

В’єтнамська сторона, за її словами, зацікавлена й у відновленні консультацій та перемовин з Україною щодо Угоди про ЗВТ.

AgroTimes 

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!