Агромаркет

Аграрний комітет ВР підтримав 10-разове підвищення внеску для участі в земельних аукціонах

Аграрний комітет ВР підтримав 10-разове підвищення внеску для участі в земельних аукціонах

Комітет Верховної Ради з питань аграрної політики та земельних відносин рекомендує парламенту підвищити вдесятеро розмір гарантійного внеску, який стягується з учасників аукціонів із придбання права на оренду землі.

Як повідомив голова парламентського підкомітету з питань земельних відносин Олег Кулініч на своїй Фейсбук-сторінці, відповідний проект закону «Про внесення змін до Земельного кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо стимулювання створення і розвитку сімейних фермерських господарств та припинення корупційних зловживань у сфері розпорядження землями державної та комунальної власності» (№ 7060) аграрний комітет підтримав 20 вересня.

Олег Кулініч зазначив, що наразі гарантійний внесок для участі в земельних аукціонах становить 5% від річної орендної плати. Він уточнив, що такий розмір внеску дає змогу брати участь в аукціоні особам, які свідомо мають намір його зірвати та не допустити передання в оренду певної ділянки землі, в якій вони зацікавлені. Отже, результати майже чверті аукціонів анулюються, стверджує народний депутат.

Інтерфакс-Україна

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!