Овочі-Ягоди-Сад

В Європі смакуватимуть українськими яблучними чіпсами

В Європі смакуватимуть українськими яблучними чіпсами

Один із найбільших виробників яблук в Україні –  фермерське господарство «Гадз», сади якого розташовані на Тернопільщині, запустив кілька сучасних ліній із сушіння фруктів.

Хрусткі яблучні чіпси з врожаю 2017 року заплановано експортувати до Нідерландів.  

Про це в інтерв’ю Agrotimes повідомив Олег Грицак, заступник голови ФГ «Гадз».

Він розповів, що на встановленій сушильній лінії, окрім яблучних чіпсів, планується сушити нарізані часточками яблука і груші (традиційну сушеню на узвар), а також  моркву, буряк, спаржу, капусту, різноманітні пряні трави.

До кінця 2017 року в господарстві буде запущена лінія з виробництва  чорносливу.

Усе сушильне обладнання – українського виробництва. Його на замовлення садівників виготовила дніпропетровська компанія «УкрСушка». Фрукти на ньому сушаться за допомогою інфрачервоних променів.

За годину лінія з виготовлення чіпсів переробляє тонну сировини, вихід готової продукції – 15-20%. Лінія з виготовлення сушені має аналогічну потужність переробки, а вихід готової продукції – 30%.

Підготовку сировини (миття, нарізання плодів тощо) та фасування готової продукції виконуватимуть на устаткуванні польського виробництва.

Монтаж технологічних ліній на підприємстві розпочали ще 2016 року, пробний запуск обладнання здійснили у лютому 2017 року.

Довідка

ФГ «Гадз» має 600 га плодових садів (яблуня, груша, слива) та плодовий розсадник, у якому щороку виготовляють 800 тис. сажанців. 2016 року врожай фруктів на підприємстві сягнув 15 тис. тонн. Виробничі потужності розташовано у селі Трибухівці Бучацького району Тернопільської області.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!