Овочі-Ягоди-Сад

Ціни на лохину тримаються на минулорічному рівні

Ціни на лохину тримаються на минулорічному рівні

В Україні урожай лохини постраждав на 20-50% площ. Загибель врожаю сталася внаслідок аномальних травневих заморозків, які пошкодили зав’язі ягід. Станом на 4 липня оптова ціна лохини знаходиться в діапазоні 180-240 грн./кг, що відповідає рівню минулого року.

Про це розповіла директор плодово-ягідного розплідника «Брусвяна» Ліліана Дмитрієва, пише «Инфоиндустрия».

«Лохина підмерзла на площах від 20% до 50% в залежності від регіону і закладених сортів. Постраждали не самі насадження, а цвіт. Уцілілі грона сформували меншу кількість ягід», ‒ зазначила вона.

При цьому ажіотажного попиту на ягоду і зростання ціни порівняно з минулим роком не спостерігається. «У цьому році в плодоношення вступили нові насадження лохини, тому ягода на ринках є, ціна на неї залишилася на рівні 2016 року», ‒ розповіла Ліліана Дмитрієва.

У 2016 році в Україні посилився інтерес до технологій вирощування лохини, бо вступили в плодоношення її масові насадження, закладені в 2012-2013 роках, і з’ясувалося, що фермери допускали суттєві помилки при закладенні та вирощуванні ягоди, наголосила керівник консалтингового проекту «Бріджес» Ліна Доценко.

Експерти прогнозують подальше зростання насаджень лохини. «Поки лохина залишатиметься високомаржинальною ягодою, площі під нею зростатимуть», ‒ вважає заступник директора з наукової роботи Інституту садівництва НААН України Олександр Ярещенко.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!