Агромаркет

Молочний індекс GDT знизився вперше за чотири місяці

Молочний індекс GDT знизився вперше за чотири місяці

Вперше з березня 2017 року Індекс цін на молочні продукти GDT показав падіння. Середнє значення індексу опустилося на 0,6%.  

Про це повідомили в Асоціації виробників молока.

Всього було законтрактовано 21,171 тис. тонн  молочних продуктів, що на 3,6% менше, ніж на попередніх торгах.

Ціни на молочні жири знову зросли, а от на сухе незбиране молоко знизилися, що й вплинуло на зниження індексу.

Найбільше зросла ціна на безводний молочний жир ‒ на 4,4%, середня ціна склала $6885/тонна. Швидше за все, це буде один із останніх стрибків ціни на молочні жири, адже вона досягла свого піку. Вже вересневий контракт показує зниження.

Схожа ситуація спостерігається і з вершковим маслом. Середня ціна його на цих торгах зросла на 2,9% ‒ до $5768/тонна. Лише два наступні контракти показують приріст ціни до $6050/тонна, після чого динаміка різко піде на спад. Жовтневий контракт показує зниження у $460.

Ситуація з сухим молоком неоднозначна. Сухе незбиране подешевшало на 3,3% ‒ до $3022/тонна. Наступне зростання очікується не раніше серпня. Швидше за все, трейдери очікують додаткового надходження продуктів, коли виробництво молока почне зростати у північній частині світу.

Цікава ситуація складається із сухим збираним молоком. Ціна на нього зросла на 1,4% ‒ до $2218/тонна, проте наступний контракт опуститься ‒ до $2150. Це може стати можливим за рахунок зростання цікавості до інтервенційних запасів сухого молока з Європи, адже ринкова ціна вже майже досягла інтервенційного рівня.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!