Агромаркет

Держпродспоживслужбу пропонують підпорядкувати першому віце-прем’єр-міністру

Держпродспоживслужбу пропонують підпорядкувати першому віце-прем’єр-міністру

Координування Держпродспоживслужби пропонують передати під контроль та оперативне керування першому віце-прем’єр-міністру. Така пропозиція прозвучала під час круглого столу «Епізоотичний статус України як результат діяльності галузі ветеринарної медицини та загрози сьогодення», який зібрав  представників профільних об’єднань, науковців, депутатів.

Про це повідомляє прес-служба Асоціації свинарів України (АСУ).

Пропозиції будуть направлені до профільного комітету Верховної Ради і розглянуті на комітетських слуханнях 18 квітня.

Наразі Держпродспоживслужба знаходиться в юрисдикції Мінагрополітики. Запропоновані зміни передбачають, що її робота стане ефективнішою: спроститься процедура погодження документів, ухвалення та втілення важливих рішень, зокрема, завдяки усуненню забюрократизованості системи. З огляду на існуючу епізоотичну ситуації в Україні, цей крок — особливо важливий, наголошують в АСУ.

Крім того, учасники круглого столу обговорили створення організаційної структури Державної служби України з контролю ветеринарно-санітарних та фітосанітарних заходів. Виокремлення служби означає поліпшення контролю епізоотичної ситуації в країні.

«Ми як асоціація і бізнес, який ми представляємо, обома руками за те, що  Держпродспоживслужба має стати автономнішою, ‒ наголосила віце-президент Асоціації свинарів України Оксана Юрченко. ‒ Щоб відомство могло у найкоротші терміни ухвалювати рішення і не затягувати час, йому треба розв’язати руки».

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!