Овочі-Ягоди-Сад

«Дніпровська перлина» хоче вирощувати батат

«Дніпровська перлина» хоче вирощувати батат

Агрофірма «Дніпровська перлина» намагається опанувати вирощування такої екзотичної для України культури, як батат. Про розповів Денис Сазонов, генеральний директор компанії «Грін Тім», в структуру якої входить «Дніпровська перлина», пише propozitsiya.com.

«Спробувати вирощувати батат нас спонукав попит на нього в Німеччині, Британії та інших країнах Західної Європи. Там цей продукт швидко набув популярності, коли урізноманітнив нішу картоплі: батат схожий на неї, але корисніший за своїми властивостями і солодший на смак», – зазначив він.

Зараз триває випробування сортів і підбір підходящих для умов півдня України. Якщо подібний сорт знайдеться в асортименті будь-якої селекційної насіннєвої вітчизняної чи зарубіжної компаніїї, «Грін Тім» обіцяє взяти на себе клопоти з його реєстрації.

Денис Сазонов також повідомив, що у сезоні-2017 «Дніпровська перлина» має намір розширити овочевий клин до 350 га. У 2016 році він був 250 га. У перспективі ж планується збільшення виробничих площ до 500 га.

Довідка

Агрофірма «Дніпровська перлина» ( Херсонська область) спеціалізується на вирощуванні овочевих культур і є базовим господарством компанії «Грін Тім».

«Грін Тім» – одна з найбільших логістичних компаній Східної Європи.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!