Собівартість винограду нинішнього року збільшиться на 40% ‒ експерт
Власники плантацій ранніх технічних та столових сортів винограду на Херсонщині втратили від чверті до третини врожаю через надмір вологи у травні-червні та грибкових захворювань.
Натомість врожай стійкіших до них технічних сортів виявився значно більшим ‒ у середньому на 11 ц/га, пише «Голос України».
За словами Тетяни Єрмоли, голови правління Виноробного господарства князя Трубецькаго, у Бериславському районі дощило у червні та липні. Це позначилося на врожаї ранніх сортів Шардоне та Совіньйон.
«Натомість середні та пізні сорти ‒ такі, як Мерло, Каберне ‒ порадували, ‒ додає вона. ‒ Але й за них довелося поборотися: від грибкових хвороб плантації обробляли не чотири-п’ять разів протягом сезону, а вісім».
Собівартість винограду нинішнього року збільшиться на 40%, підкреслює Тетяна Єрмола. А це не може не позначитися й на ціні виноматеріалу.
Додати коментар