Агромаркет

ЄС допомагає Україні покращити безпечність харчових продуктів

ЄС допомагає Україні покращити безпечність харчових продуктів

Завершено цикл із 24 семінарів для операторів ринку харчових продуктів, що проводилися Проектом ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні» разом із Міністерством аграрної політики та продовольства України.

Майже 1500 операторів ринку харчових продуктів стали учасниками семінарів «Нове харчове законодавство. Завдання, відповідальність та нові можливості для операторів ринку. Практичні аспекти впровадження процедур, заснованих на принципах HACCP», які пройшли в кожній області України.

Принципи НАССР означають ідентифікацію, оцінку та контроль небезпечних факторів, які є визначальними для безпечності харчових продукті.

На семінарах учасників ознайомили з вимогами нового харчового законодавства та розповіли, як правильно провести необхідну реорганізації підприємств, щоб до вересня 2016 року, як того вимагає новий закон, впровадити програми – передумови системи НАССР, а до вересня 2017 року – самі процедури, засновані на принципах НАССР. Адже тепер, відповідно до нового, гармонізованого з європейським, законодавства саме оператори ринку несуть відповідальність за безпечність харчових продуктів.

«Європейський Союз усіляко допомагає Україні покращити безпечність харчових продуктів. Ми щойно завершили проведення 24 семінарів для операторів ринку харчових продуктів. Перед цим провели півторарічну навчальну програму для інспекторів Держпродспоживслужби: навчали їх як правильно перевіряти ефективність впровадження операторами ринку харчових продуктів процедур, заснованих на принципах НАССР, ‒ повідомив керівник проекту ЄС Тоні Віл. ‒ Така допомога ЄС дає можливість українським виробникам виходити на європейський та світовий ринки, а українським споживачам – вживати не тільки смачну, а й безпечну їжу».

Довідка

Проект «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні» є частиною фінансованої Європейським Союзом Програми всеохоплюючої інституційної розбудови у сфері безпечності харчових продуктів в Україні із загальним бюджетом у 10 млн євро.

Основною метою діяльності даного проекту є сприяння вдосконаленню системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні за принципом «від лану до столу» шляхом приведення законодавства України, інституційної інфраструктури та системи державного контролю у відповідність до регуляторної та адміністративної політики і практик ЄС.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!