Елеватор

Одна з великих агрокомпаній Херсонщини отримала статус уповноваженого експортера

Одна з великих агрокомпаній Херсонщини отримала статус уповноваженого експортера

За п’ять місяців 2016 року Херсонська митниця Державної фіскальної службиоформила експортерам області 424 сертифікати з перевезення товарів EUR.1, повідомляє прес-служба Головного управління ДФС у Херсонській області.

Це відбулося відповідно до запроваджених нових умов торгівлі з країнами Євросоюзу.

Тепер для херсонських підприємств, які експортують товари українського походження до країн Євросоюзу, при ввезені до ЄС діють преференційні ставки ввізного мита. Серед таких товарів, зокрема, насіння соняшнику, пшениці, кукурудза, олія соняшникова, цибуля, мед натуральний, вино, шрот соняшниковий, цукерки, солод зерновий, сільгоспобладнання та інші.

Також одному з великих переробників сільгосппродукції Херсонщини  ‒ суб’єкту зовнішньоекономічної діяльності ‒ присвоєно статус уповноваженого (схваленого) експортера.

Цей статус означає, що для отримання тарифних преференцій український експортер самостійно визначає та декларує походження товарів на комерційних товаросупровідних документах без оформлення сертифіката з перевезення форми EUR.1 та залучення співробітників Херсонської митниці ДФС. Таким чином суттєво прискорюється процедура експорту товару.

При цьому термін дії статусу схваленого експортера не обмежений у часі.

AgroTimes

 

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!