Володимир-Волинська птахофабрика може відмовитися від антибіотиків у виробництві курятини
Володимир-Волинська птахофабрика розглядає можливість виробництва курятини без використання антибіотиків. Про це в інтерв’ю газеті «Слово Правди» повідомила директор підприємства Аліна Сич.
«Це буде дійсно новий продукт на ринку України», ‒ зазначила вона.
Минулого року, за словами Аліни Сич, вдалося перевести 60% пташників на твердопаливний обігрів, запустити установку по спалюванню пір’я, що усунуло проблему утилізації.
«Нещодавно придбали високоякісне обладнання датської компанії по швидкому заморожуванню кишок, завдяки чому ці відходи виробництва з успіхом продаємо норковим фермам. Це досить затребуваний продукт, тому зараз йдеться про продаж заморожених кишок до країн Євросоюзу», ‒ розповідає вона.
Ще один грандіозний проект стосується будівництва нового забійного цеху потужністю 13,5 тис. голів на годину. «Будівництво плануємо розпочати в серпні цього року. Це дозволить вийти на новий рівень у виробництві курятини і отримати європейський сертифікат для реалізації продукції», ‒ уточнила Аліна Сич.
Додати коментар