Агромаркет

Вінниччина посідає перше місце у виробництві валової продукції сільського господарства

Вінниччина посідає перше місце у виробництві валової продукції сільського господарства

За підсумками 2015 року Вінницька область займає в Україні перше місце за обсягами виробництва валової продукції сільського господарства. У тому числі за валовими зборами цукрових буряків, картоплі, плодово-ягідних культур, виробництву молока. Друге місце – за обсягами виробництва м’яса. Про це повідомив директор Департаменту агропромислового розвитку Вінницької ОДА Микола Неїлик.

Вінниччина є найпотужнішим регіоном України з виробництва продукції садівництва, її переробки та вирощування посадкового матеріалу. За минулий рік, за даними керівника профільного департаменту ОДА, введено в експлуатацію три фруктосховища на 8,1 тис. тонн. А взагалі область має 46 фруктосховищ загальною ємністю 55 тис. тонн.

За словами Неїлика, агропромисловий комплекс Вінничини має значний експортний потенціал. «За минулий рік з області експортовано продукції агропромислового комплексу на суму понад $664 млн, або на 29,7 % більше, ніж за 2014 рік. При цьому позитивне торгове сальдо склало $598,1 млн», – зауважив він.

 

AgroTimes

 

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!