Органічне землеробство – крок до нарощування виробництва високоякісних продуктів харчування, - Павленко
«Розвиток органічного виробництва – це крок до нарощування виробництва високоякісних продуктів харчування як для власних потреб, так і для перспективних зовнішніх ринків. Адже увага світової громадськості до органічної продукції неухильно зростає», – зазначив міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко у своїй публікації на порталі «Лівий берег».
За його словами, завдяки сприятливим природно-кліматичним умовам, Україна може легко відмовитися від індустріалізованих методів агровиробництва та перейти на органічне землеробство.
«У нас є досвід виробництва і застосування біозасобів, відтворення родючості завдяки застосуванню ґрунтозахисних технологій, органічних добрив, сидератів, зменшення внесення мінеральних добрив та пестицидів», – наголошує міністр.
Основними видами органічної продукції, яка виробляється та споживається в Україні є: фрукти та овочі; зернові культури; м’ясо та молочні продукти; крупи та хлібобулочні вироби, а також дитяче харчування.
«Уже сьогодні експорт органічної продукції з України здійснюється в країни Європейського Союзу, зокрема, Німеччину, Австрію, Польщу, Італію, Францію, Нідерланди, Данію, а також Швейцарію, США та Канаду. При цьому чисельність фермерських господарств, які виробляють продукти органічного походження, в Україні невпинно зростає», – додав міністр Олексій Павленко.
Додати коментар