День саду від компанії ТОВ «БАСФ Т.О.В.»

Поділитись:

4 серпня 2011 року у Місті Баштанка Миколаївської області на базі  ЗАСТ «Зоря Інгулу» компанія ТОВ «БАСФ Т.О.В.» провела день саду. Подія зібрала понад 100 гостей із садівничих сільськогосподарських підприємств України.

Перед гостями виступили запрошені компанією БАСФ науковці з Німеччини. Доктор Шеер, керівник дослідної станції з плодівництва у регіоні Боденського озера розповів про те, як німецькі садівники долають бактеріальний опік у яблунь, та як захистити від хвороб вже зібраний врожай яблук. Доктор Пальм, керівник дослідної станції регіону Альтес-Ланд поділився досвідом контролю хвороб кісточкових культур та розповів слухачам семінару про стратегію боротьби з паршою яблуні.

Учасники дня поля могли спілкуватися не лише з найковцями – про власний промисловий сад, підбір культур, організацію робіт та навіть маркетинг розповідала пані Гаєр, керівник однойменного німецького підприємства. У господарсві пані Гаєр врожаї яблук сягають 100-140 т/га. Однією з підвалин такого успіху є застосування ріст-регулюючого препарату Регаліс, який скорочує ріст гілок яблуні – це дозволяє значно зменшити витрати на обрізку гілок та забезпечує рівномірну врожайність по рокам.

Познайомитися з успішним досвідом гості мали можливість і на практиці – відвідавши виробничі садові насадження ЗАСТ «Зоря Інгулу» – господарство має понад 800 га саду, запровадило на окремих ділянках крапельне зрошення, має досвід застосування нових технологій, у тому числі і ріст-регулюючого препарату Регаліс.

Agrotimes

Поділитись: