Овочі-Ягоди-Сад

Перед Різдвом достигне цибуля, яка не змушує плакати

Перед Різдвом достигне цибуля, яка не змушує плакати

Із наближенням святкового сезону до мережі британської супермаркетів Waitrose повертається Sunions – сорт цибулі, яка не викликає сліз при нарізанні. Цю «безслізну цибулю» вирощують у Великій Британії, і вона буде доступна під власним брендом рітейлера – No 1 вже з початку грудня.

Про це повідомляє Retail Times.

Sunions є результатом понад трьох десятиліть традиційної селекції від підрозділу насінництва овочів BASF | Nunhems. На відміну від звичайної цибулі, яка з часом стає гострішою під час зберігання, Sunions, навпаки, стає м’якшою та солодшою.

Як зазначає Наз Ахмед, фахівець із маркетингу BASF | Nunhems у Великій Британії, цибуля є ключовим інгредієнтом святкових страв – від супів і начинок до підливок і соусів. Але донедавна кухарі «платили свою ціну» за ці кулінарні шедеври.

Вирощуванням, пакуванням і переробкою цибулі Sunions займається сімейний бізнес Moulton Bulb із Лінкольнширу. Директор компанії Роберт Олдершоу зізнається, що навіть після 40 років роботи в сімейному бізнесі він не може нарізати звичайну цибулю без сліз. Саме тому, за його словами, продажі Sunions минулого року зросли на понад 30%.

  • Щороку Moulton Bulb вирощує 25 тис. тонн цибулі та шалоту, а також співпрацює з іншими виробниками, щоб упакувати близько 100 тис. тонн цибулинних.
  • Цибулю Sunions збирають у липні, і їй потрібно щонайменше чотири місяці, щоб набути своєї “безслізної” якості.

Перед відправленням у супермаркети Moulton Bulb ретельно перевіряє продукцію. Зокрема, вимірюється вміст піровиноградної кислоти, яка є біохімічним маркером гостроти цибулі. Крім того, проводяться сліпі тести, під час яких дегустатори нарізають різні сорти та перевіряють, чи змушують вони їх плакати.

На думку Роберта Олдершоу, Sunions – це корисна альтернатива жовтим сортам цибулі при термічній обробці. Водночас, він віддає перевагу вживанню Sunions у сирому вигляді – у салатах або сендвічах, оскільки вона «надзвичайно солодка, має чудовий цибулевий смак, не перебиваючи інші інгредієнти».

Читайте також: В Австралії виростили цибулю без сліз