В Україні подорожчала цибуля через дощі та проростання в полях
В Україні з початку тижня зросли ціни на цибулю, проте залишаються на 21% нижчими, ніж торік.
Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.
Фермери зазначають, що частина врожаю досі залишається в полях, а якість продукції погіршується. Подекуди цибуля вже почала проростати, що негативно вплине на її зберігання. Станом на 23 жовтня місцеві виробники реалізують цибулю по 7–13 грн/кг ($0,17–0,31/кг) — у середньому на 12% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня.
За словами аналітиків EastFruit, основною причиною зростання цін стали несприятливі погодні умови, які змусили багато господарств призупинити збирання врожаю. Через це пропозиція на ринку суттєво скоротилася. Крім того, фермери переважно закладають цибулю хорошої якості на зберігання, продаючи зараз лише невеликі партії.
Попри підвищення, ціни на цибулю в Україні залишаються приблизно на 21% нижчими, ніж торік.
Читайте також: Цибуля подешевшала через перевиробництво та низьку якість