Овочі-Ягоди-Сад

Листкові та стеблові салати української селекції поєднують користь і врожайність

Листкові та стеблові салати української селекції поєднують користь і врожайність

Українські селекціонери пропонують городникам нові сорти салату, що поєднують високий вміст вітамінів та високу врожайність.

Леся Чабан, наукова співробітниця Дослідної станції «Маяк»  розповіла в інтерв’ю журналу «Плантатор», що серед листкових салатів виділяються сорти Сніжинка та Шар малиновий, які можна вирощувати як у відкритому, так і в захищеному ґрунті. Вміст вітаміну С у листі цих сортів сягає 18–19 мг/100 г.

Серед стеблових салатів особливо цікавий сорт Лелека, який поєднує урожайність зеленої маси 35 т/га і товарних стебел 16 т/га, стійкість до борошнистої роси, холодо- та посухостійкість. Вміст вітаміну С у листі перевищує 27 мг/100 г.

«Ці сорти розроблені спеціально для українських умов і підходять для вирощування у всіх кліматичних зонах країни», – підкреслила Чабан.

Читайте також: Сумська фермерка створює систему цілорічного вирощування овочів