Овочі-Ягоди-Сад

Syngenta представила два нові гібриди перцю для теплиць

Syngenta представила два нові гібриди перцю для теплиць
Перець Yedda

З початком підготовки до сезону 2026 компанія Syngenta презентувала два комерційні гібриди перцю, які вже два роки успішно вирощуються у високотехнологічних теплицях. Обидва сорти орієнтовані на високу врожайність і стабільну якість плодів. 

Про це повідомляє HortiDaily.

Гібрид Yedda формує великі жовті кубовидні плоди масою 220–240 г з високою вирівняністю. Рослина добре реагує на стратегію вирощування, що базується на кількості отриманого світла: підтримання вищої температури в сонячні дні стимулює розвиток плодів і підвищує врожайність. Yedda демонструє стабільний розмір XL навіть за різних умов та стійкість до вершинної гнилі й вірусу тютюнової мозаїки (Tm:0-3).

Гібрид Bedena

Гібрид Bedena має відкритий тип рослини з врівноваженим ростом і добре піддається регуляції навантаження обрізуванням відповідно до освітлення. Він формує інтенсивно червоні плоди вагою 200–220 г, придатні для фасування з доданою вартістю. Bedena забезпечує найбільшу кількість плодів на 1 м² з відмінною формою, що підвищує економічну віддачу. Сорт стійкий до внутрішньої гнилі плодів, вірусу тютюнової мозаїки (Tm:0-3), вірусу бронзовості томатів (TSWV) та борошнистої роси (Lt).

У Syngenta відзначають, що обидва гібриди створені для виробників, які прагнуть отримати високу рентабельність і стабільну якість перцю впродовж усього сезону.

Читайте також: Насіння перцю грає вирішальну роль у якості врожаю, – фермерка