Залишки після первинної переробки фундука ведуть до дефектів при сушінні

Навіть після сучасного процесу первинної переробки фундука на шкаралупі можуть бути залишки, що після сушіння та сортування призводить до так званого дефекту S1 – такі горіхи вважаються відбракованими та направляються на лущення.
Про це у статті в журналі “Садівництво по-українськи» про переробку горіхів після збирання пишуть експерти дослідницької агенції Rinova (Італія).
Плоди фундука, у яких частина м’якої оболонки після збирання залишилася на шкаралупі, відсіюються оптичним селектором на етапі первинної обробки, описують вони початок процесу.
Горіхи темного кольору, які не мають комерційної цінності, повертаються постачальнику або утилізуються. Партії з частково залишками мало потрібно залишити на кілька днів дозрівати на сонці, а потім повторно обробити в очищувальній машині.
Читайте також: Український фундук може стати впізнаваним брендом у світі