Овочі-Ягоди-Сад

На Черкащині приготували борщ за рецептом XVIII сторіччя

На Черкащині приготували борщ за рецептом XVIII сторіччя

У селі Бобриця, що на Черкащині, четвертий рік поспіль організовують фестиваль борщу. Захід об’єднав кулінарів з Київської, Полтавської, Сумської та Черкаської областей, які змагалися у приготування страви, а також збирали гроші для військових.

Про це повідомляє «Суспільне».

На фестивалі готували борщ із копченим чорносливом, з коропом, щавлем та за рецептом 18 століття – загалом 19 різновидів української національної страви представили учасники, розповіла голова Бобрицької громади Олена Штефан.

Шеф-кухар однієї з команд, ветеран війни Юрій Грицай готував борщ за рецептом 18 століття.

«Особливе тут те, що готували два ветерани: я — ветеран і Галина – ветеран. По інгредієнтам — це корінь селери, чорнослив і барбарис. Ми взяли всі рецепти, які були в книзі Котляревського «Енеїда», відтворили їх, відтворили історично, приготували їх і зняли 12 відео і саме цей борщ, він за рецептом, який був у 18 столітті на Надніпрянщині», – розповів він.

Голова Борбрицької громади Олена Штефан розповіла, відвідувачі можуть скуштувати борщ за посильний донат для військових. Цьогоріч гроші спрямують на придбання засобів радіоелектронної боротьби. Так роблять другий рік поспіль.

Нагадаємо, собівартість борщу зросла на тлі подешевшання овочів.