Овочі-Ягоди-Сад

Волинське органічне ягідне господарство готується запустити власну заморозку

Волинське органічне ягідне господарство готується запустити власну заморозку

Навесні 2026 року компанія «Ягоди Волині» планує запустити власну заморозку ягід – полуниці і малини.

Про це в інтерв’ю журналу «Садівництво по-українськи» повідомив власник господарства Віталій Ішмурат.

«Мені психологічно комфортніше працювати з заморожуванням, ніж зі свіжим ринком, супермаркетами, базарами, – каже він. – До того ж у нас органічна продукція, а український покупець ще далеко не завжди розуміє, чому вона дорожча за звичайну. Зараз ми робимо заморозку ягоди на аутсорсі, але в майбутньому плануємо побудувати своє виробництво і вже підшукали для цього землю».

За словами Ішмурата, Європа хоче їсти здорову їжу, без пестицидів і ГМО, і він намагається відповідати цим побажанням споживача.

«Органічна заморожена ягода – це окремий ринок, і ціна на ньому може бути від 30% до 100% вища за ціну на аналогічну продукцію традиційного виробництва, – зауважує підприємець. – Наша відпускна ціна на свіжу суницю без хвостика на рампі була в районі 80 грн/кг без ПДВ, малина – 120 грн/кг».

Нагадаємо, волинська компанія подвоїть площі обліпихи – до 40 га.