Стандарт капусти змінився разом з технологіями вирощування

Сьогодні український покупець хоче капусту, яка б мала стандартну вирівняну вагу 2-2,5 кг.
Про це у своєму матеріалі в журналі «Плантатор» написав Ігор Дидів, доцент кафедри садівництва та овочівництва Львівського національного університету природокористування.
«Таку продукцію ми можемо одержувати за рахунок регулюванні кількості рослин на гектарі та іншими агротехнічними прийомами, – зазначив він. – Капуста вагою 3-4 кг вже буде проблемою для продажу на свіжому ринку. Зазвичай її тепер використовують для переробки (квашення)».
Крім того, на розмір кінцевого продукту буде впливати тип ґрунту, система живлення та інші чинники.
Технології вирощування капусти також змінюються, зауважує Дидів. Колись аграрії не уявляли собі, що число рослин пізньої капусти може складати 40-50 тис./га, а урожайність культури ‒ від 80 т/га до 120 т/га та більше.
Схема посадки також змінюється, в залежності від техніки, ґрунту вона може бути 60×30-40 см, 70×30-40 см та іншою, міжряддя може досягати навіть 90 см.
Читайте також: Фермер з Дніпропетровщини щорічно збільшує свої овочесховища мінімум на 1 тис. тонн