Стійкі до спеки яблука Sassy почали вирощувати у кількох країнах світу

Новозеландський сорт яблук Sassy, відомий своєю стійкістю до високих температур і яскравим червоним забарвленням, почали активно розмножувати за межами країни.
Про це повідомляє RNZ.
Саджанці сорту Sassy вже вирощують у розсадниках Південної Африки, Китаю, Великої Британії та низки європейських країн. Власник Taylor Corp Келвін Тейлор зазначив, що партнери дуже задоволені якістю смаку і забарвленням яблука.
Селекціонер Річард Волц з Plant and Food Research, який почав роботу над Sassy ще у 2001 році, розповів:
«Ми виявили його трохи випадково, адже нечасто трапляються такі яблука. Складно виводити сорти для спекотного клімату майбутнього, коли у нас, порівняно з іншими країнами, досить помірні умови».
Організація Prevar, створена Plant & Food Research, New Zealand Apples and Pears Inc та Apples and Pears Australia Ltd, займається комерціалізацією сорту. Глобальні права на вирощування і експорт належать NGA — альянсу компаній Golden Bay Fruit і Taylor Corp.
Одночасно в Новій Зеландії триває активне вирощування яблук сорту Sassy, які добре зберігаються та мають природну стійкість до деяких садових хвороб.
Plant and Food Research продовжує працювати над новими сортами з кращою стійкістю до шкідників і хвороб, що дозволить зменшити потребу у застосуванні пестицидів — важливий фактор у контексті змін клімату.
Читайте також: Якісні зелені яблука Голден калібром від 70-80 мм завжди будуть у ціні, – експерт