Овочі-Ягоди-Сад

Шардоне виноробні «Колоніст» витримують у бочках із французького дуба

Шардоне виноробні «Колоніст» витримують у бочках із французького дуба
Співвласниця виноробні Колоніст Алла Плачкова

Шардоне сімейної виноробні «Колоніст» проходить витримку у бочках, які виготовляють на замовлення на сімейній бондарні Tonnellerie Vinéa в регіоні Коньяк (Франція). 

Про це повідомили представники виноробні на сторінці у Фейсбук.

Бочки роблять із 100-річного лімузинського дуба – породи французького дуба, що славиться щільною деревиною та високим вмістом танінів. Цей дуб часто застосовують для витримки міцних напоїв, зокрема коньяку, оскільки він надає напоям особливого аромату та смаку.

«Щороку, навіть під час війни, ці діжки приїжджають до України, щоб вино продовжувало жити – і дарувати вам смак витриманого часу! Французький дуб – українське серце!» – зазначили у «Колоніст».

Читайте також: Одеські винороби очікують цього року отримати якісний вінтаж