Капуста лідирує: як змінюється овочівництво на Львівщині

Овочівництво у комерційному секторі Львівщини зростає: збільшуються площі, врожайність та виробництво.
Про це повідомляють в Департаменті агропромислового розвитку Львівської ОВА з посиланням на Головне управління статистики області.
За підсумками 2024 року сільгосппідприємства області вирощували овочі на 1,8 тис. га – це на 8% більше, ніж 5 років тому. Валовий збір за той же період зріс на 10% – до 38,5 тис. тонн.
У 2025 році аграрії зосереджуються на овочах «борщового набору». Найбільше площ займає капуста – 241 га (10,7%), далі йдуть морква – 186 га (8,2%), буряк – 160 га (7,7%) та цибуля – 119 га (5,3%).
«Окрім традиційних овочевих культур в області аграрії вирощують нішеві культури, зокрема, батат, спаржу тощо. Аграрні підприємства демонструють, що овочівництво може бути високоефективним напрямом виробництва – навіть у складних умовах воєнного стану», – зазначила директорка департаменту Людмила Гончаренко.
У департаменті додають: хоч 96% обсягів овочів виробляє населення, комерційний сектор стабільно розвивається та змінює структуру виробництва.
Читайте також: Закарпатський фермер розповів, скільки заробляє з овочевих теплиць