Часто корм свиноматок стимулює вироблення молока, а не полегшує опорос

Часто за кілька годин до опоросу свиноматкам обмежують годівлю. Проведені дослідження показали: що більше часу між останнім годуванням свиноматки та початком опоросу, то нижчий рівень глюкози в її крові й довше триває опорос, пише журнал The Ukrainian Farmer.
До того ж кількість мертвородів суттєво збільшується, коли час між останнім годуванням свиноматки та початком опоросу перевищує 6 годин.
На більшості свинокомплексів свиноматки до опоросу отримують корм для лактації, а з наближенням терміну опоросу обсяг даванки зменшують, аби запобігти набряку вимені й закрепу та забезпечити високе споживання корму свиноматкою після опоросу. Тобто на практиці поросні свиноматки отримують корм для стимуляції вироблення молока, а не полегшення опоросу.