В Італії тестують супертомат для переробки: урожайний, солодкий, стійкий

У регіоні Емілія-Романья (Італія) триває проєкт VA.PO.RE., який має на меті вивести новий сорт томата для переробки з високою врожайністю, солодкий, стійкий до несправжньої борошнистої роси та альтернаріозу.
Про це повідомляє Tomato News.
«Ми почали з 20 генотипів і відібрали 4 найперспективніші. Зараз ведемо глибші агрономічні дослідження разом з органічними господарствами», — розповів Енріко Бельфанті з Tera Seeds.
Проєкт об’єднав Tera Seeds, Conserve Italia, CREA OF, Ri.Nova, соціальний кооператив FOR.B та кілька агрофірм. Дослідження фінансуються в межах сільськогосподарської програми розвитку Емілії-Романьї (2014–2020).
«Мета — дати сектору сорт томата, який забезпечує якісний плід, стабільну врожайність і стійкість до пероноспорозу та альтернаріозу. Це буде вигідно як органічним, так і інтегрованим виробникам», — пояснила координаторка проєкту Стефанія Дельвеккіо.
Tera Seeds уже відома сортами Syraz, Cartizze і Rulander, а Conserve Italia володіє брендами Cirio та Valfrutta.
Читайте також: В Індії вдосконалюють селекцію томатів, стійких до спеки і хвороб