Овочі-Ягоди-Сад

У світі зростає попит на органічну українську журавлину 

У світі зростає попит на органічну українську журавлину 

Україна продовжує утримувати стабільні позиції на світовому ринку органічних ягід, зокрема журавлини та чорниці. Не маючи спеціалізованих плантацій для вирощування журавлини, наша країна займає одне з провідних місць серед країн-експортерів цих ягід, входячи до топ-10 світових постачальників. 

На цьому наголосила Ольга Денищик, координаторка Фонду Зуккова, який займається захистом природоохоронних територій.

Попит на українську журавлину зростає, адже екологічно чисті продукти, які вирощуються в природних умовах, користуються особливою популярністю на міжнародних ринках. Окрім журавлини, Україна активно експортує і чорницю, яка знаходить своє місце у виробництві йогуртів в Європі.  

«Журавлина, зібрана на болотах, є органічною і не піддається хімічній обробці, що підвищує її якість та попит на міжнародному ринку. Тож збереження та сталий розвиток болотних територій є важливим не тільки для збереження екосистеми, а й для підтримки економіки», – зазначила Ольга Денищик.

За її словами, в країні також розвивається виробництво трубочок для коктейлів, що виготовляються з очерету, який збирають зокрема з торфовищ.

Читайте також: В ЄС зацікавилися замороженими порічкою, ожиною, журавлиною, обліпихою і сливою