Закарпатських виноробів навчали дегустували молоде вино
12 грудня в Ужгороді пройшло навчання «Дегустація та аналіз молодих вин», що стало черговим етапом у навчальній програмі для закарпатських виноробів.
Про це повідомляють в Асоціації виноградарів, виноробів та дистиляторів Закарпаття, яка організувала навчання.
Заняття провела експертка ФАО, професорка Оксана Ткаченко.
«Ця ініціатива є ключовим кроком у розвитку виноробства Закарпатської області, оскільки:
- Молоде вино — це основа майбутнього врожаю.
- Дегустація та правильний сенсорний аналіз молодих вин дозволяють виноробам оцінити їхній потенціал, своєчасно виявити недоліки та скоригувати технологічні процеси.
- Підвищення кваліфікації виноробів є основою для створення якісного продукту, що відповідає європейським стандартам.
- Сучасні знання й методи аналізу молодих вин, за участі фахівців, допомагають покращити смакові та ароматичні властивості, що є критично важливим для конкурентоспроможності місцевих вин на ринку», – зазначають організатори.
Додають, що 4 приватні винороби з Ужгородського району мали можливість передати на дегустацію та оцінку своє молоде вино та отримати консультацію, щодо підвищення якості.
Читайте також: У Мукачево визначили найкращі вина Срібної Землі 2024 року