Овочі-Ягоди-Сад

Закарпатських виноробів навчали дегустували молоде вино

Закарпатських виноробів навчали дегустували молоде вино

12 грудня в Ужгороді пройшло навчання «Дегустація та аналіз молодих вин», що стало черговим етапом у навчальній програмі для закарпатських виноробів. 

Про це повідомляють в Асоціації виноградарів, виноробів та дистиляторів Закарпаття, яка організувала навчання.

Заняття провела експертка ФАО, професорка Оксана Ткаченко.

«Ця ініціатива є ключовим кроком у розвитку виноробства Закарпатської області, оскільки: 

  • Молоде вино — це основа майбутнього врожаю.
  • Дегустація та правильний сенсорний аналіз молодих вин дозволяють виноробам оцінити їхній потенціал, своєчасно виявити недоліки та скоригувати технологічні процеси.
  • Підвищення кваліфікації виноробів є основою для створення якісного продукту, що відповідає європейським стандартам.
  • Сучасні знання й методи аналізу молодих вин, за участі фахівців, допомагають покращити смакові та ароматичні властивості, що є критично важливим для конкурентоспроможності місцевих вин на ринку», – зазначають організатори. 

Додають, що 4 приватні винороби з Ужгородського району мали можливість передати на дегустацію та оцінку своє молоде вино та отримати консультацію, щодо підвищення якості.

Читайте також: У Мукачево визначили найкращі вина Срібної Землі 2024 року