Овочі-Ягоди-Сад

2024 рік обіцяє стати особливо вдалим для виноробства

2024 рік обіцяє стати особливо вдалим для виноробства

2024 рік обіцяє стати особливо вдалим для виноробства, вінтажним, що дозволить закласти вино «Троянда Карпат», яке роблять не щороку.

Про це повідомляє пресслужба компанії «Шато Чизай».

У компанії зазначають, що легендарне вино «Троянда Карпат» народжується на особливій ділянці виноградного масиву Мала Гора – тій, де зростає виноград сорту Трамінер рожевий. 

«Трамінер рожевий – шляхетний європейський виноград. За право називатися його батьківщиною сперечаються Франція й Італія. І він гарно показує себе на теруарі Закарпаття.

Та все одно вино «Троянда Карпат» вдається закласти не кожного року, адже врожай для цієї «зірки» повинен мати виняткову якість і дуже високу цукристість – не менше 24%», – розповідають у «Шато Чизай».

Згадують, що перший вінтаж врожаю був 2010 року. А вінтаж-2017 – надзвичайно цінний – Шато Чизай презентує як колекційне вино, представляючи тільки 700 пляшок у подарунковому комплекті, в якому є навіть мінікнижка про історію цього особливого вина.

«Зараз соковиті, сповнені сонцем грона Трамінеру рожевого ще достигають на лозах – адже технологи кажуть, що 2024 рік, який обіцяє стати вінтажним (особливо вдалим для виноробства) дозволить закласти це чудове вино», – прогнозують винороби. 

Читайте також: Закарпатські виноградарі розповіли, як визначаються з термінами збирання урожаю