Овочі-Ягоди-Сад

У сільгосппідприємствах Львівщини урожайність картоплі становить 229,6 ц/га

У сільгосппідприємствах Львівщини урожайність картоплі становить 229,6 ц/га
Збирання врожаю картоплі в «Контінентал Фармерз Груп»

На Львівщині зібрано близько 45% від посівних площ картоплі. 96% площ картоплі зосереджені в домогосподарствах населення, тоді як промислове виробництво займає всього 4%. Станом на 25 вересня у господарствах усіх категорій зібрано врожай картоплі на площі 43,9 тис. га. Загальний валовий збір становить 768,2 тис. тонн, урожайність 175,0 ц/га. У сільськогосподарських підприємствах зібрано 11,2 тис. тонн картоплі на площі 0,5 тис. га (13% до посіву) з урожайністю 229,6 ц/га.

Про це повідомляють у департаменті агропромислового розвитку Львівської ОВА.

«Цей сезон, як і для інших культур, мав свої особливості і для картоплі. Тривалі високі температури дещо вплинули на процес вегетації культури, однак завдяки зусиллям аграріїв, ми спостерігаємо стабільний урожай, що свідчить про ефективність застосування сучасних технологій вирощування, які дозволяють підвищувати якість та кількість врожаю», – зазначила Людмила Гончаренко, т.в.о. директорки департаменту агропромислового розвитку Львівської ОВА.

Довідка: У Львівській області вирощується  близько 8% картоплі від загального виробництва по Україні, а  за площами вирощування область займає 2-ге місце серед областей України.

За останні 5 років площі вирощування картоплі зросли на 4%, тоді як обсяги валового виробництва зросли на 14%. У поточному році загальний збір картоплі прогнозується в межах 1850 тис. тонн при середній врожайності близько 190 ц/га.

Для споживання населення використовується до 30% зібраного врожаю. Більшу частину картоплі населення реалізовує під час збору врожаю, щоб не втратити врожай через недостатність потужностей для зберігання і промислової переробки.

Промислові виробники в основному реалізовують продовольчу картоплю на переробні підприємства для виробництва чипсів та крохмалю.

Читайте також: Столова картопля «Контінентал» дала врожайність 47 т/га