Овочі-Ягоди-Сад

Колір цукрової кукурудзи може спантеличити покупця

Колір цукрової кукурудзи може спантеличити покупця
Біколорна кукурудза Сингента BSS 1075/фото Геннадій Гнип

У споживачів Рівненської області дуже консервативне ставлення до різноманіття сортів цукрової кукурудзи.

Таким спостереженням ділиться у своїй статті в журналі «Садівництво по-українськи» Вадим Савюк, директор ФГ «Агропоступ» (Рівненська область), який протягом 10 років вирощує цю культуру.

«Як ви ставитеся до різнокольорових сортів цукрової кукурудзи та біколорам? Це часте питання, яке мені задають люди, що хочуть почати займатись цією культурою, – написав Вадим Савюк. – Якщо ти 10 років торгуєш на одному й тому ж місці, і в тебе раптом змінюється колір кукурудзи, тобі треба всім своїм споживачам довго пояснювати, чому так сталося – що змінилося у кращу чи гіршу сторону. Я бережу своє здоров’я, і намагаюся не міняти колір кукурудзи».

Навіть невелика зміна форми кукурудзи, коли «Агропоступ» спробував вирощувати і продавати ранішній сорт кукурудзи – Форвард, викликала сумніви покупців.

«Зараз біколори стали більш поширеними, і вже менше підстав у людей щось запитувати у мене», – резюмував фермер.

Читайте також: Рівненський фермер продає тільки сьогоднішню цукрову кукурудзу