Агромаркет

Парламент ще не голосував за законопроєкт щодо «Національного кешбеку»

Сьогодні, 29 серпня, законопроєкт №11400 щодо оподаткування державної грошової допомоги (кешбеку) ще тільки розглядатиметься Податковим комітетом ВР, а Мінекономіки (яке є координатором програми) і Мінцифри вже закликали українських виробників доєднатися до програми Нацкешбеку через портал Дія.

Про це у Телеграм-каналі повідомила членкиня Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Ніна Южаніна з посиланням на дані Державної податкової служби.  

 Вона нагадала, що з 24 серпня українські виробники можуть подавати заявки на участь в програмі «Національний кешбек» через портал Дія.

«І це важлива опція, бо кешбек надаватиметься на споживчі товари українського виробництва, які будуть подані виробником для участі в програмі», – зауважила парламентар.
 Ніна Южаніна додала, що з 28 серпня, як повідомляє Мінекономіки, відкривається реєстрація у програмі для торгових мереж.

«І тут Мінекономіки чесно зізналося, що це розраховано на великий бізнес — ПРОДАВЦЕМ НЕ МОЖЕ БУТИ суб’єкт малого підприємництва, бо НЕ дозволяється спрощенцям (а тут і ФОП, і юридичні особи) брати учать у програмі «Національний кешбек»», – уточнила народний депутат, додавши, що дискримінація полягає у тому,що саме маленькі продавці і реалізують українську продукцію.

Також вона уточнила, що  2 вересня стартує реєстрація покупців програми «Національний кешбек».
Програма дозволить українцям отримувати до 3 тисяч гривень компенсації щомісяця за купівлю товарів українського виробництва (10% вартості придбаних ними українських товарів).

Нагадаємо, стартувала реєстрація виробників на участь у програмі «Національний кешбек».