Прем’єр Індії презентував нові сорти картоплі
Прем’єр-міністр Нарендра Моді представив в Індійському інституті сільськогосподарських досліджень три новаторські сорти картоплі – чипсовий Куфрі Чіпсона-5, універсальний Куфрі Бхаскар і фіолетовий Куфрі Джамунія.
Про це повідомляє The Potato Page у Лінкед Ін.
Зазначається, що сорт Куфрі Чіпсона-5 розроблений спеціально для виробництва чипсів з огляду на низьку частку індійського виробництва картоплі в цьому секторі. Цей сорт дозріває за 90-100 днів і дає біло-кремові овальні бульби з кремовою м’якоттю та борошнистою текстурою. Він стійкий до фітофторозу. Куфрі Чіпсона-5 підходить для рівнин Північної Індії та аналогічних агроекологічних умов, відрізняється хорошою лежкістю і помірним вмістом сухої речовини в бульбах з низьким вмістом цукру, що редукує.
Сорт Куфрі Бхаскар призначений для вирощування на північних та центральних рівнинах. Це картопля середнього терміну дозрівання з біло-кремовими яйцеподібними бульбами з неглибокими вічками та борошнистою текстурою. Куфрі Бхаскар стійкий до зараження цикадками та кліщами, що сприяє покращенню здоров’я рослин та підвищенню врожайності. Це дозволяє проводити ранню посадку, ефективно оптимізувати графіки та сівозміни.
Сорт Куфрі Джамунія – перша в Індії картопля з пурпуровою м’якоттю, що відрізняється високою врожайністю, винятковою лежкістю і наявністю корисних речовин. Цей сорт середнього терміну дозрівання, для дозрівання якого потрібно близько 90 днів, багатий на антоціани, потужні антиоксиданти, що містяться в його яскравій фіолетовій м’якоті. Куфрі Джамунія має потенційну врожайність 32-35 т/га і має темно-фіолетові довгасті бульби з неглибокими вічками. Рекомендується для північних, центральних та східних рівнин Індії через відмінне зберігання в умовах довкілля.
Читайте також: Названо найпопулярніші сорти картоплі української селекції