Овочі-Ягоди-Сад

У закарпатських військових бункерах достиг сидр «Некивана качка» 

У закарпатських військових бункерах достиг сидр «Некивана качка» 

У СОК «Дари Берегівщини», на  вироробні Gut Wine в Берегівському районі Закарпатської області виготовлено першу лімітовану партію сидру «Некивана качка», що достигав у бункерах, де ховалися ракетні тягачі часів Холодної війни.

Про це йдеться у повідомленні асоціації «Укрсадпром».

Повідомляється, що випуску сидру передував великий підготовчий етап, який включав до себе ознайомчі поїздки берегівчан до французьких провінцій Нормандія та Бретоні, які вже декілька століть відомі як лідери з виробництва сидру у Франції та Європі, навчання у декількох тамтешніх виноробнях.

«Після ретельного вивчення технології почався етап власне виробництва, який тривав два роки – від збору врожаю до закоркованої пляшки яблука пройшли тривале зберігання і охолодження в підвалах-бункерах зі сталою річною температурою до 13 градусів. Саме наявність цих бункерів біля села Гут і надихнула садівників на ідею переробки власних яблук на місці і виготовлення з них саме сидру, бо в його технології передбачена стадія охолодження», – розповідають в «Укрсадпромі».   

Зазначають, що сидр за смаком нагадує просекко і має 7% алкоголю. Ігристисть сидру досягається за рахунок передбаченого технологією Pet Nаt догравання його в пляшці.

«Відкоркована пляшка шипить і піниться,  ця піна нагадує вельон нареченої і це надихнуло творців напою на оригінальну назву – «Некивана качка» тобто незаймана, як наречена,  одягнена у весільне вбрання», – пояснюють в асоціації.

Читайте також: Виробники крафтового соку мріють про сидр і новий сад