Співвласник вертикальної ферми розповів, як його салати потрапили у бургери «Окко»
Компанії Green Wave, що вирощує рослини у на вертикальних стінах в теплиці вдалося справити враження надійного партнера і потрапити до мереж HoReCa, у тому числі й мережі заправок «Окко».
Про це на Всеукраїнському форумі «Інтенсивне овочівництво: заробити на теплиці», який відбувається сьогодні у Львові розповів Володимир Новий, співвласник компанії Green Wave.
Він зазначив, що вертикальна теплиця Green Wave запустилася у 2018 році в місті Золочів на Львівщині. Вирощування салатів, мікрозелені, пряних трав, їстівних та декоративних квітів, овочів, лікарських трав, паростків квітів та кущів у вертикальній стіні дозволяє мінімізувати витрати на досвічування та знизити витрати енергії на 30%. Опалюється ферма тепловими насосами.
Ціна продукції вища, ніж салатів відкритого ґрунту. Але вертикальна теплиця дозволяє вирощувати культури і сорти, які не ростуть у відкритому ґрунті в Україні, отримувати значні об’єми продукції однаково високої якості тривалий час.
«Ферма схожа на фабрику з вирощування рослин. У нас кожного дня висаджується однакова кількість рослин, повторюються цикли», – розповів Володимир Новий.
HoReCa та магазинами.
Поступово компанії вдалося стати постачальником салатів та зелені у HoReCa та магазини, у тому числі й салатів для бургерів мережі заправок «Окко». Встановити «живі вітрини» з дорощування салатів у торговельних мережах та ресторанах.
Володимир Новий підкреслив, що основою бізнесу є не разове постачання великих обсягів продукції, а постійна пропозиція продукції найвищої якості.
Читайте також: Українська вертикальна ферма вирощує 1 кг зелені на 1 м2 щодня